

megtekintve: 1 635 alkalommal
elkészítve: 51 alkalommal megfőztem én is
1. A zabkekszeket elektromos aprítóban finomra őröljük, majd hozzáadjuk a barnacukrot és a margarint. 1 percig elegyítjük őket az aprítóban, majd spatulával átforgatjuk.
2. A masszát 28cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy körben egy ujjpercnyi egyenes peremet készítünk neki. 20 percre fagyasztóba tesszük.
3. A mascarponet robotgéppel magas fokozaton 5 percig habosítjuk, majd közepes fokozat mellett apránként hozzáadjuk a cukrot, sűrített tejet, tejfölt, lime levet és reszelt héjat. További 3 percig habosítjuk.
4. A cukrászhabot a vanília aromával kemény habbá verjük és a Zselatin fixel együtt spatulával a mascarponehoz keverjük. Elegyengetjük a fagyasztóból kivett tésztánkon és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnap a tortánkat 8 szeletre vágjuk, felváltva elhelyezzük rajta a gyümölcsöket, mentával megtűzdeljük és szárított virággal meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tésztához:
- 25 db zabkeksz
- 100 g barnacukor
- 113 g kissé megolvasztott margarin
Krémhez:
- 900 g mascarpone
- 66 g cukor
- 60 ml sűrített tej
- 80 g tejföl
- fél lime facsart leve
- 1 db lime reszelt héja
- 120 ml cukrászhab
- 1 ek vaníilia aroma
- 1 cs Zselatin Fix
Tetejére:
- 2 marék málna
- 2 marék áfonya
- 2 fürt szőlő
- 1 db nagyobbacska barack
Díszítésnek:
- szárított búzavirág, szárított rózsaszirom, pár mentalevél