Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Glutén és laktózmentes bejgli - marcipános narancsos és mogyorós Nutellás recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 857 alkalommal

elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két gombócot formálunk belőlük és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

2. A marcipános krémhez a porcukrot, tejet, aromákat és a marcipánt közepes láng felett folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, az őrölt mandulára öntjük. Hozzáadjuk a reszelt és a cukrozott narancshéjat, majd letakarva félretesszük.

3. A mogyorós krémhez a Nutellát elkeverjük az aprított mogyoróval, meghintjük kevéske gluténmentes panírmorzsával majd felhasználásig szobahőmérsékleten félretesszük.

4. A tészták állaga nagyon omlós nyersen, így másabb módot igényel a nyújtásuk mint azt megszoktuk a lisztes változatnál. Először is a hűtőből kivett tésztákat mentes liszttel meghintett deszkán kicsit átgyúrjuk. Ne túl sokkal, mert ronthat a tészta állagán.

5. A tésztákat folpackra tesszük, 20x25 cm-re nyújtjuk és megkenjük egyiket mogyorós, a másikat marcipános krémmel úgy, hogy 3 szélén 2-2 cm üres helyet hagyjunk, a másikon pedig ujjpercnyit, azt hajtjuk majd az aljára. Behajtjuk a tészta két szélét az üres helyeken a krém irányába, ezek lesznek az oldalai, majd szépen a folpack végét húzva felcsavarjuk a bejglinket.

6. A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával átkenjük a két bejglinket. Hagyjuk rászáradni. Ezután fehérjével kenjük le őket és azt is hagyjuk rászáradni. Amikor ez is kész, fogpiszkálóval sűrűn átszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és már mehet is az előmelegített sütőbe.

7. 170 C-on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük őket s ha langyosra hűltek, folpackba csomagolva tároljuk hogy ne száradjanak ki.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

2 rúdhoz

Tésztához:
- 250 g rizsliszt
- 60 g mandulaliszt
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk porcukor
- 1 db tojásfehérje
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej

Marcipános narancsos krém:
- 120 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1/4 tk mandula aroma
- 1/4 tk rum aroma
- 80 ml laktózmentes tej
- 100 g kockára vágott marcipán
- 160 g őrölt mandula
- 5 ek cukrozott narancs héja
- 1 db narancs reszelt héja

Nutellás mogyorós krém:
- 15 dkg aprított mogyoró
- 20 dkg Nutella
- kevés gluténmentes zsemlemorzsa

Kenéshez:
- 1 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!