

megtekintve: 15 845 alkalommal
elkészítve: 283 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Rúdfasírt: 3 tojást keményre főzünk és megtisztítjuk, félre tesszük. A többi hozzávalókat összegyúrjuk. A tepsibe alufóliát teszünk megolajozzuk és a közepére hosszára végig rakjuk a rudfasírt alját. A félbevágott megfőtt tojásokat végigrakjuk a darálthúson, majd a maradék húst végig rakjuk a tojás tetejére. Vizes kézzel formára simítjuk a rúdfasírtot és 180 c fokon kb 20-30 percig sütjük.
Rizibizi: A rízst ételízesítős vízben megfőzzük. Majd a borsót is külön megfőzzük. Majd a megfőtt rízst és a borsót összekeverjük és hozzáadjuk az olajat és ételízesítővel utána ízesítjük ha szükséges.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Ár: 1000 ft
hőfok: 80 °C
Rúdfasírt, rizibizivel
Hozzávalók:
Rúdfasírt:
- 50dkg darált hús
- 6 db tojás
- 3 db zsömle
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 evőkanál darált csípős paprika
Rizibizi:
- 30 dkg rízs
-30 dkg zöld borsó
- 1 evőkanál ételízesítő
-1 evőkanál olaj