

megtekintve: 10 290 alkalommal
elkészítve: 330 alkalommal megfőztem én is
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálba szitáljuk.
A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, esetleg robotgéppel is összedolgozhatjuk.
Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát nem kapunk.
Becsomagoljuk, és legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
Süteménykiszúróval vágjunk ki különböző formákat, 180 fokon (gázsütőben 4-es fokozat) süssük kb. 10-12 percig.
Akkor jó, amikor a széleinél már picit elkezd pirulni.
A tetejét tojásfehérjével elkevert cukorral szoktam díszíteni.
A képen látható mézeskalácsoknál dekortollat használtam.
sütési idő: 12 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Korábban kipróbáltam sok receptet, de nekem egyik sem lett igazán puha (sőt ...... :) )
Ez viszont finom és nagyon puha marad sokáig.
180 g liszt
1/4 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
70 g darabolt vaj
100 g méz
1 tojássárgája felverve