

megtekintve: 10 103 alkalommal
elkészítve: 151 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet, és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és kb 170 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a tepsiből. Kettő lapot sütünk.
A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a darás krémmel összedolgozzuk. Közben a meggyet lecsöpögtetjük. A tésztát félbevágjuk, alsó lapra kenjük a grízes krémet a lecsöpögtetett meggyel kirakjuk, amit kissé bele is nyomkodunk a krémbe, majd a másik tésztalappal befedjük.
A tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta:
4 tojás,
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
1 ek sütőpor
10 dkg margarin
Krém:
4 dl tej
4 ek búzadara
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt
Tetejére:
Porcukor