Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zúzmara szelet recept

A recept értékelése: 1,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 8 947 alkalommal

elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Markos Mária

Elkészítése

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet, és az olvasztott, de már nem meleg vajat. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és kb 170 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a tepsiből. Kettő lapot sütünk.
A krémhez a tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a darás krémmel összedolgozzuk. Közben a meggyet lecsöpögtetjük. A tésztát félbevágjuk, alsó lapra kenjük a grízes krémet a lecsöpögtetett meggyel kirakjuk, amit kissé bele is nyomkodunk a krémbe, majd a másik tésztalappal befedjük.
A tetejét porcukorral megszórjuk.

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tészta:
4 tojás,
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
1 ek sütőpor
10 dkg margarin

Krém:
4 dl tej
4 ek búzadara
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt

Tetejére:
Porcukor

Kövess minket a Facebookon is!