Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rizsfelfújt - rizskoch - rizskók recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 16 808 alkalommal

elkészítve: 225 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

Előkészület: 15 perc

A tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzárakjuk a rizst, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Ha megfőtt a rizs kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját belekeverjük a már kihűlt rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát.
Közepesen meleg sütőben szép aranybarnára sütjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Porcukorral, vagy lekvárral, juharsziruppal leöntve tálalhatjuk.

Hozzávalók

1 liter tej
1 dl víz
25 dkg rizs
5 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
kevés cukor

Kövess minket a Facebookon is!