Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöldséges bulgur recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 390 alkalommal

elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A bulgurt kevés olajon megpirítjuk, majd 1,5 csésze meleg vízzel felöntjük, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt lassú tűzön pároljuk. A vizet ha szükséges apránként pótoljuk, mindaddig, amíg megfő a bulgur.Nem lesz olyan puha, mint a rizs,de azt meg lehet érezni, ha megfőtt. Amíg fő a bulgur a zöldséget apró daraboka vágjuk és a megfőtt bulgurhoz keverjük és már fogyasztható is a finom és egészséges étel.

főzési idő: 45 min

Személyes jó tanács

A zöldségek feldarabolásnál az uborka és paradicsom magvas puha részét kivágom, mert ezek eláztathatjuk az ételt. Ez a mennyiség, amit a bulgurból használtam 5-6 személyre is elég, tehát, az alapanyag mennyiségének növelésével több adagot tudunk készíteni.Higeden és melegen is egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók

1 csésze bulgur
kevés olaj
só és bors
zöldpaprika
paradicsom
uborka
lilahagyma
víz

Kövess minket a Facebookon is!