rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres-túrós recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 783 alkalommal

elkészítve: 84 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A kekszet ledarálom, az olvasztott Ramával és a tejjel összedolgozom, majd egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára egyenletesen lerakom. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt átsütöm, majd hagyom kihűlni. A túrót simára keverem, hozzáadom az 5 evőkanál porcukort, a vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot. A túró felét rákenem a kekszes alapra, majd erre rakom a feldarabolt epret és végül a túró másik felét is rákenem az epres töltelékre. Ezután hűtőbe rakom, tálaláskor felszeletelt eperrel díszítem.

sütési idő: 5 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Természetesen sovány túró helyett lehet bármilyen túrót használni.

Hozzávalók

20 dkg háztartási keksz
12 dkg Rama
0,5 dl tej
50 dkg sovány túró
5 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl növényi habtejszín
15 dkg eper

Kövess minket a Facebookon is!