megtekintve: 20 675 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
A káposztát legyaluljuk, lesózzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk.
A káposztát jól kinyomkodjuk,és a paprikákba töltjük.
Tisztára mosott üvegbe tesszük a paprikákat, jó szorosan egymás mellé.
Az üveget megtöltjük hideg vízzel, majd ezt a vizet egy lábosba kiöntjük.
Beletesszük a cukrot, kevés sót,(mert a káposztát már lesóztuk),ecetet
és felforraljuk a vizet.Ha forr beletesszük a nátriumot.
Forrón ráöntjük a paprikára.
Beletesszük a borsot, babérlevelet, celofánnal lefedjük, megvárjuk míg kihűl és mehet a kamra polcára.
Lila káposztával is el lehet készíteni.
Aki szereti az erőset, almapaprikába is töltheti a káposztát.
2,5-3 kg tölteni való paprika
2 kg káposzta
15-20 dkg cukor
só
köménymag
1-2 babérlevél
1 kiskanál nátrium-benzonát
5-10 db egész bors
2 dl 15%-os ecet