

megtekintve: 9 624 alkalommal
elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókat összekeverem, majd kb. 10 percre a hűtőbe rakom. Utána kiveszem a hűtőből, s lisztes deszkára teszem, s nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre kinyujtom.
Derelyevágóval kb. 10x12 cm-es darabokra vágom, majd minden kocka közepét még 2 helyen bevágom.
Forró olajon kisütöm. Sülés után konyhai papírtörlőre rakom, hogy a felesleges olajat felszívja, majd porcukorral mindkét oldalát beszórom.
Máris tálalható akár baracklekvárral, vagy csak porcukorral, ki hogy szereti...
sütési idő: 30 min
Minél vékonyabbra sikerül kinyújtani a tésztát, annál finomabb, ropogósabb lesz a megsült fánk.
35 dkg liszt
2 teáskanál porcukor
5 dkg vaj
1 kispohár 20 %-os tejföl
csipett só
2 egész tojás
Tálaláshoz porcukor és baracklekvár szükséges.