megtekintve: 5 322 alkalommal
elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .
A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.
A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral
Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel.
A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd
hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint.
A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el.
Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.
sütési idő: 25 min
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: A piskótához : 3 db egész tojás,2 evőkanál barna cukor,4 evőkanál kristálycukor,6 púpos evőkanál liszt, félcsomag sütőpor / elhagyható/.
A krémhez: 30 dkg friss eper, 2,5 dkg cukor, 2 dl bodzaszörp ,1 db /kezeletlen /citrom,30 dkg natúr joghurt,5dl hideg cukrásztejszín,2 dkg zselatin.
Díszítéshez : 20 dkg friss eper ,1 teásakanál porcukor