Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Bodzás -epres joghurttorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • nehéz
  • drága

megtekintve: 5 322 alkalommal

elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját .

A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt.

A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral

Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel.

A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd

hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint.

A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el.

Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.

sütési idő: 25 min
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: A piskótához : 3 db egész tojás,2 evőkanál barna cukor,4 evőkanál kristálycukor,6 púpos evőkanál liszt, félcsomag sütőpor / elhagyható/.

A krémhez: 30 dkg friss eper, 2,5 dkg cukor, 2 dl bodzaszörp ,1 db /kezeletlen /citrom,30 dkg natúr joghurt,5dl hideg cukrásztejszín,2 dkg zselatin.

Díszítéshez : 20 dkg friss eper ,1 teásakanál porcukor

Kövess minket a Facebookon is!