megtekintve: 4 180 alkalommal
elkészítve: 103 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.
2. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig amíg a hab duplájára nől és kifehéredik.
2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
4. A tésztát két részre osztjuk, egyiket rózsaszín, a másikat menta színűre színezzük.
4-4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk.
Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 6 db finom puha tortalapunk lesz.
6.A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habverővel közepes fokozaton kásásra verjük, és kanalanként hozzá adagolva a felvert habtejszínt, aromát, könnyed krémet verünk belőle.
7. A tortalapokat rétegezzük a krémmel egy rózsaszín, egy menta váltakozással. Összemérjük a hurkapálcák magasságát a torta tetejének magasságával, ugyanakkorára vágjuk őket és szorosan összefogva őket belenyomjuk függőlegesen a torta közepébe. Erre azért lesz szükség, hogy a torta a magassága miatt ne legyen instabil és ne csússzon szét.
8. A habtejszínt menta színűre színezzük, felverjük, majd bevonjuk vele a tortánkat.
9. 1-1 tábla fehércsokit gőz felett felolvasztunk. Az egyikbe pár csepp akvamarin színt, a másikba pár csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk és simára keverjük.
10. A rózsaszín csokit a torta közepére csorgarjuk, spatulával szélei felé néhány helyen lecsorgatjuk. Kakaó nélküli, fél ökölnyi kerek kókuszgolyó alapot gyúrunk, rátesszük a torta tetejére és kiskanállal finoman meglocsoljuk a kék színű csokival.
11. Szórócukorral meghintjük a gombócot, a torta alját, majd mézzel picit megkenjük a télifagyi száját és azt is a szórócukorba mártjuk, végül ráhelyezzük a gombócra.
12. Minimum 2 órát hűtőben pihentessük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
6 db tortalaphoz:
600 g liszt
5 tk sütőpor
1 tk só
8 nagy tojás
600 g porcukor
230 g margarin
500 ml tej
6 ek vanília aroma
6 ek olaj
pár csepp rózsaszín, akvamarin és zöld ételfesték
A légies, eper ízű habkrémhez:
1 csomag Eper ízű pudingpor
400 ml tej
200 ml felvert habtejszín
1 üvegcse eper aroma
1 ek cukor
Bevonáshoz:
600 ml habtejszín
pár csepp zöld és akvamarin ételfesték
Díszítés:
egy csomag színes szórócukor
kókuszgolyó alaptészta, kakaópor nélkül
2 tábla fehér csoki
pár csepp rózsaszín és akvamarin ételfesték
téli fagyi
egy kanál méz