megtekintve: 30 472 alkalommal
elkészítve: 420 alkalommal megfőztem én is
A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.
Közben készíthetők a krémek. A vajas krémhez habosra keverem a margarint, kakaót és porcukrot.A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.
A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Érdemes az fogyasztás előtti napon elkészíteni, mert jobban összeáll és a szeletelése is könnyebb.Természetesen készíthető kör alakú tortaként is, de szerintem a téglalapú több szeletre adagolható.
Tészta hozzávalói:
8 darab tojás
8 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj, magozott meggy
10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére
Főzött krém:
2,5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor.
Vajas krém:
1 RAMA kocka
2 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor