megtekintve: 49 616 alkalommal
elkészítve: 277 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
A megtisztított megmosott zöldbabot annyi vízben, hogy ellepje odatesszük főni 1 evőkanál sóval.
Közben elkészítjük a rántást. Felhevített olajba beletesszük a lisztet, majd zsemle színűre pirítjuk. Oldalra húzva a tűzhelyről, beletesszük a pirospaprikát és 3 dl vízzel simára keverjük.
A zöldbab, ha roppanósra puhult ráöntjük a rántást, az összevágott kaprot és a cukrot beletesszük a levesbe. Ezután ha felfőtt a levesünk még 5 percig főzzük, kavargatjuk. Ha elzártuk a tűzhelyet ecettel ízesítjük.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál piros paprika
- 1 kiscsokor kapor