megtekintve: 9 383 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
Hússalátához:
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát.
Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.
Ládikóhoz:
A négyszögalakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.
A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.
Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasszuk.
A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele, az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.
főzési idő: 30 min
Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)
Hússalátához:
80 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
2 közepes db sárgarépa
4 db tojás
40 dkg párizsi
10 ek majonéz
2 dl tejföl
3 közepes db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Ládikóhoz:
0.5 kg rozskenyér
5 ek tejföl
1 közepes db piros kaliforniai paprika
3 dkg fekete olajbogyó
4 szál petrezselyem