Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kincsesládikós hússaláta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 9 383 alkalommal

elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése

Hússalátához:

A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát.
Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.

Ládikóhoz:

A négyszögalakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.
A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.
Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasszuk.
A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele, az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)

Hozzávalók

Hússalátához:

80 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
2 közepes db sárgarépa
4 db tojás
40 dkg párizsi
10 ek majonéz
2 dl tejföl
3 közepes db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Ládikóhoz:

0.5 kg rozskenyér
5 ek tejföl
1 közepes db piros kaliforniai paprika
3 dkg fekete olajbogyó
4 szál petrezselyem

Kövess minket a Facebookon is!