

megtekintve: 17 108 alkalommal
elkészítve: 165 alkalommal megfőztem én is
A karalábét meghámozzuk, majd 4 darabra vágjuk,mivel nagyobb karalábét használunk és így jobban mutat a főzés és az elfogyasztása során is. Ezután a negyed darabokat kb.fél cm-es szeletekre vágjuk fel és enyhén sós vízben kb.5 percig előfőzzük. Következő lépesben hűlni hagyjuk, majd előkészítjük a kirántásra. ha szükséges még picit besózzuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába fogatás után forró olajban aranyszínűre kisütjük és tálaljuk tetszés szerinti kötettel.
főzési idő: 15 min
sütési mód: felső sütés
Akár más zöldséggel együtt is készíthető, pl.zellerrel, cukkinivel, csillagtökkel is nagyon finom étel. Az 1 darab nagy karalábéból 3 személy elégségesen ebédelhet.
1 darab nagyobb karalábé
liszt
zsemlemorzsa
1 darab tojás
só
olaj