Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 146 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot, és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

A kuglóf formát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon.

Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is.

A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát.

Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.

sütési idő: 70 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Ameddig a felfújt sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.

Hozzávalók

Hozzávalók egy kuglóf formához:

50 dkg afrikai harcsafilé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg aszalt szilva
25 dkg füstölt sajt
4 db tojás (nagy)
10 dkg liszt (8 ek)
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk hal fűszerkeverék

őrölt színes bors
1 mk pirospaprika
1/2 citrom leve

Kövess minket a Facebookon is!