

megtekintve: 22 829 alkalommal
elkészítve: 294 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elég ragadós tésztát kapunk,de lisztezett deszkán szépen össze áll. 2 részre osztjuk, tepsi hátulján megsütjük.
Piskóta:
10 dkg kr. cukor
6 tojássárgája
3 ek. víz
fél dl. olaj
10 dkg mák
Ezeket robotgéppel kikeverjük fehéredésig.
Utána hozzá adunk 15 dkg lisztet és fél cs. sütőport, összekeverjük.
Utána óvatosan hozzáforgatjuk a következőt: 6 tojásfehérjét 5 dkg kr. cukorral habosra keverjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe sütjük a piskótát.
Krém:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás puding
1 ek. liszt
7 dl tej
Ebből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük.
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
Ezt kikeverjük robotgéppel habosra, majd hozzá adva a kihűlt pudingot habosra keverjük a krémet.
Továbbá szükséges még baracklekvár.
Összeállítás:
Alulra megy az egyik mézes lap, majd a krém fele. A mákos piskótát megkenjük nagyon vékonyan barack lekvárral, és a lekváros oldalával a krém felé ráhelyezzük a piskótát. Másik odalát is vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém másik felét eloszlatjuk rajta. Erre helyezzük a második mézes krémet. Én kihagytam egy kis krémet a tetejére is, de lehet csak porcukorral is megszórni.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tészta:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kk. szódabikarbóna
Piskóta:
10 dkg kr. cukor
6 tojássárgája
3 ek. víz
fél dl. olaj
10 dkg mák
15 dkg liszt
fél cs. sütőpor
6 tojásfehérje
5 dkg kr. cukor
Krém:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás puding
1 ek. liszt
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin