Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós kifli recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 9 071 alkalommal

elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a diót.
2. Kézzel gyúrjuk, mert a kéz melegétől előbb összeáll a tészta. (ne géppel)
3. 2-3 órát pihentessük.
4. Kis darabokat csípünk a tésztából, amit ujjnyi vastagra sodrunk, és a lisztezett kifliformába nyomkodjuk, majd abból kivéve sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ne szorosan, mert kicsit megnőnek sütés közben a kiflik.
5. 10-15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Ne hőlégkeveréssel, mert kiszárítja. Vigyázzunk, ne süssük túl, inkább halványabb legyen.
6. Forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba hempergetjük.

sütési idő: 10 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

20 dkg Rama
25 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 kk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
porcukor a hempergetéshez

Kövess minket a Facebookon is!