Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Színkavalkád konfetti torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 17 398 alkalommal

elkészítve: 99 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük, spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.

2. A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!

3. Két 30 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskóta alapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskóta alapot.

4. A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 C-on, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük.15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 részre lapjában elvágjuk.

5. A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatin fixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.

6. A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.

7. Összeállítjuk a tortánkat: egy lap sárga-zöld piskóta, egy réteg krém. Egy lap kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a rétegezést amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére tettük.
Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is meghintjük a cukorkonfettivel.

8. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.

sütési idő: 80 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Piskótához:
12 db tojás
240 g cukor
260 g liszt
2 csomag vaníliás cukor
pink, kék, sárga és zöld ételfesték

Krémhez:
500 ml cukrászhab
30 ml málna aroma
5 ek málna dzsem
1 csomag zselatin fix
pár csepp pink ételfesték

Díszítés:
500 ml cukrászhab
kék és lila ételfesték
vegyes színű cukorkonfetti


Kövess minket a Facebookon is!