megtekintve: 11 884 alkalommal
elkészítve: 262 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat szétválasztjuk ,a fehérjét csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgájába belé tesszük a vizet,a cukrot,a vaníliás cukrot, fehéredésig felverjük,majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet,a mandula lisztet, az langyos olvasztott vajat összekeverjük,majd a tojásfehérje habból veszünk egy keveset fellazítjuk tésztát,végezetül apránként hozzáadjuk a habot ,körkörös laza mozdulatokkal elkeverjük.
Egy piteformát kikenünk vajjal,meghintjük liszttel,a felesleget kiszórjuk.
A pite tésztát a formába ötjük .elsimítjuk,majd a felezett sárgabarackkal kirakjuk a tetejét.
180 c sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük ,hogy átszült -e a pite.
A formában hagyjuk langyosra hűlni,majd porcukorral megszórjuk a tejét ,és tálaljuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A gyümölcsös pitét langyosan lehet csak szépen felszeletelni.
5 tojás ,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
4 evőkanál őrölt mandula,
2 evőkanál víz,
6 dkg olvasztott vaj,
csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál sütőpor
4 db nagyobb sárgabarack