Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szilvalekváros pudingos kifli recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 5 459 alkalommal

elkészítve: 62 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk ,majd bele szitáljuk a lisztet ,belerakjuk a tojások sárgáját elkezdjük össze állítania tésztát .

Ha összeállt akkor apránként hozzáadjuk az olvasztott olajos margarint jól kidolgozzuk a tésztát.Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától és kezünktől.

Meglisztezzük a tetejét letakarjuk konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta akkor átgyúrjuk, kicsit pihentetjük majd ketté osztjuk kör alakúra kinyitjuk félcenti vastagra pizza vágóval nyolcfelé felvágjuk.

A szilvalekvárba bele a pudingport összekeverjük.

Minden tészta felső szélesebb részére teszünk 2 púpos teáskanál pudingos szilvalekvárt , a két szélét ráhajtjuk és feltekerjük.

Tepsibe rakjuk a kiflik tetejét megkenjük felvert tojással 40 percig újra kelesztjük.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 30 percre szép pirosra sütjük.

Langyosan kínáljuk

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: 45 dkg liszt ,8 dkg margarin, 2,5 dl tej 8 dkg cukor, csipet só, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 25 dkg házi szilvalekvár,4 evőkanál vaníliás gála pudingpor főzés nélküli ,3 dkg élesztő , 1 evőkanál olaj.

Kövess minket a Facebookon is!