megtekintve: 5 459 alkalommal
elkészítve: 62 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk ,majd bele szitáljuk a lisztet ,belerakjuk a tojások sárgáját elkezdjük össze állítania tésztát .
Ha összeállt akkor apránként hozzáadjuk az olvasztott olajos margarint jól kidolgozzuk a tésztát.Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától és kezünktől.
Meglisztezzük a tetejét letakarjuk konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta akkor átgyúrjuk, kicsit pihentetjük majd ketté osztjuk kör alakúra kinyitjuk félcenti vastagra pizza vágóval nyolcfelé felvágjuk.
A szilvalekvárba bele a pudingport összekeverjük.
Minden tészta felső szélesebb részére teszünk 2 púpos teáskanál pudingos szilvalekvárt , a két szélét ráhajtjuk és feltekerjük.
Tepsibe rakjuk a kiflik tetejét megkenjük felvert tojással 40 percig újra kelesztjük.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 30 percre szép pirosra sütjük.
Langyosan kínáljuk
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: 45 dkg liszt ,8 dkg margarin, 2,5 dl tej 8 dkg cukor, csipet só, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 25 dkg házi szilvalekvár,4 evőkanál vaníliás gála pudingpor főzés nélküli ,3 dkg élesztő , 1 evőkanál olaj.