megtekintve: 17 004 alkalommal
elkészítve: 189 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval keményre verjük, a tojásokat a kakaóval, a vaníliás cukorral sűrű masszává keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet, és a fehérjehabot. 160 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ( kb.40 perc).
A krémhez keményre verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a leturmixolt gyümölcsöt- amibe keverjük a hideg vízben megáztatott, majd felmelegített zselatin, ízlés szerint cukrot.
A piskótát 3 lappá vágjuk, megtöltjük a krémmel, tetszés szerint díszítjük
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó, ha egy éjszakát álla hűtőben, szépen kifagy a krém.
Hozzávalók ( 18 cm-es tortaforma)
4 db tojás
3 evőkanál naturbit alfamix lisztkeverék
4 kanál cukor ( édesítő)
csipet só
1 vaníliás cukor
1 kanál kakaópor
Krém:
250 ml tejszín
40-45 dkg erdei gyümölcs ( fagyasztott)
ízlés szerint cukor
25 dkg mascarpone
4-5 lap zselatin