megtekintve: 15 313 alkalommal
elkészítve: 343 alkalommal megfőztem én is
A meggyet ( a levével), 1 liter vízzel és 20 ek. kristálycukorral felfőzzük, egészen addig amíg a meggy teljesen puha nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a 22 ek. búzadarát, és néhány másodperc alatt összefőzzük.
A forró masszát vizezett tálcára tesszük, amin egyenletesen eloszlatjuk, majd kihűtjük. Ez idő alatt a pudingport 6 ek. cukorral és 1 liter tejjel felfőzzük, majd kicsit hűtjük, és a meggyes masszára kenjük.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingra kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk.
2 üveg magozott meggy
1 liter víz
26 ek. kristálycukor
22 ek. búzadara
2 cs. vaníliapuding
1 liter tej
3 dl cukrozott tejszín (Hulala v. Habmester)