megtekintve: 5 886 alkalommal
elkészítve: 135 alkalommal megfőztem én is
A tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat)
Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját a mézzel, a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára.
A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keveréket, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.
A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg. (Én mindig kevergetem, mert különben hamar leég.)
Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizált cukrot, és úgy kínáljuk.
főzési idő: 15 min
A pudingport el is hagyhatjuk, de mi sűrűbben szeretjük a szószt, így mindig teszek hozzá egy teáskanálnyit.
1,5 l tej
8 db tojás
2 cs vaníliás cukor
1 tk vaníliaaroma
1 tk vaníliás pudingpor
mazsola (ízlés szerint)
méz (ízlés szerint)
2-3 ek kristálycukor (a karamellhez)