Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Madártej karamellel. recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 886 alkalommal

elkészítve: 135 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat)

Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját a mézzel, a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára.

A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keveréket, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.

A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg. (Én mindig kevergetem, mert különben hamar leég.)

Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizált cukrot, és úgy kínáljuk.

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

A pudingport el is hagyhatjuk, de mi sűrűbben szeretjük a szószt, így mindig teszek hozzá egy teáskanálnyit.

Hozzávalók


1,5 l tej
8 db tojás
2 cs vaníliás cukor
1 tk vaníliaaroma
1 tk vaníliás pudingpor
mazsola (ízlés szerint)
méz (ízlés szerint)
2-3 ek kristálycukor (a karamellhez)

Kövess minket a Facebookon is!