megtekintve: 11 999 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A tepsit (kb. 30 x 35 cm ) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Tészta: A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg duplájára nő. A tésztát a tepsi méretéhez lappá nyújtjuk, 25 percig újra pihentetjük.
Töltelék: A túrót, tejfölt, cukrot, citrom aromát, fahéjat, pudingport és a sütőport egy keverőedényben összekeverjük. A tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a vegyes gyümölccsel megszórjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés, kb. 180 °C (előmelegítve), sütési idő kb. 40-45 perc.
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral hintjük.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
Amennyiben gyorsfagyasztott gyümölcsöt használunk, a gyümölcsöt ne olvasszuk ki a felhasználás előtt.
Tésztához:
25 dkg búzaliszt
1 tasak instant élesztő
1 tojás
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 tk citromaroma
3 dkg margarin
120 ml langyos tej
Töltelékhez:
50 dkg sovány túró
15 dkg 20 %-os tejföl
15 dkg porcukor
1 mokkáskanál fahéj
1 tasak puding vaníliaízű
1 kk sütőpor
70 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 tk citromaroma