megtekintve: 154 alkalommal
elkészítve: 1 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
1. A lisztet egy púpos halomba szórjuk, majd öklünket belenyomva mélyedést hagyunk benne.
2. Beleütjük a tojásokat, rányomjuk a tintahal tintát, egy csipet sóval megszórjuk és villával vagy ujjainkkal óvatosan összekeverjük őket.
3. Miközben keverjük, apránként az oldalából mindig hozzálökünk egy kis adag lisztet. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a liszt körülötte és elkezdjük gyúrni.
4.Legalább 5-7 percen át gyúrjuk a tésztát, egészen addig, amíg fényes, rugalmas, puha tésztát nem kapunk. Ha ragacsos marad, egy kis lisztet, ha nem elég rugalmas, akkor pedig pár csepp vizet adjunk hozzá.
5. Amikor a tésztánk eléri a megfelelő állagot, gombóccá gyúrjuk, vékonyan belemasszírozzuk az olívaolajat, majd lefóliázva fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
6. A pihentetett tésztát kettévágjuk és tésztanyújtóval vagy sodrófával olyan vékonyra nyújtjuk, hogy a fény átlátható legyen rajta, de ne szakadjon.
7. Formára vágjuk és sós, lobogó vízben, fedő nélkül 5-7 perc alatt al dente főzzük. Leszűrjük, kb 3 evőkanálnyi főzővizet alatta hagyunk és átforgatjuk benne vagy szósszal keverjük el.
főzési idő: 5 min
2 főre:
- 200g liszt
- 2 db tojás
- 1 tasak tintahal tinta (4g)
- csipet só
- pár csepp olívaolaj