megtekintve: 10 170 alkalommal
elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is
A vajat megolvasztjuk. A nejlonzacskóban finomra tört kétszersültet (vagy az összetördelt müzliszeleteket) az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Az alján margarinnal kikent 24x24 cm-es kapcsos tortaformába vagy tálra állított szögletes keretbe nyomkodjuk, és hűtőbe állítjuk.
A túrót a joghurttal, a kókusztejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromlével krémesre keverjük. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek krémbe vegyítjük, majd a többi krémhez adjuk.
A 16 szem kivételével a pépesített epret átpasszírozzuk. Villával a joghurtkrémbe forgatjuk, majd a morzsalapra simítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. A süteményt 16 kockára vágjuk, és 1-1 eperrel díszítjük.
Kalória: kb 300 kcal / darab
15 dkg vaj
25 dkg kókuszos kétszersült vagy müzliszelet
12 lap zselatin
50 dkg félzsíros tehéntúró
500 g joghurt
25 ml kókusztej
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg cukor
3 ek citromlé
30 dkg eper
16 apró praliné vagy zselégolyó