

megtekintve: 2 655 alkalommal
elkészítve: 90 alkalommal megfőztem én is
Mákos labdák
A két fajta lisztet elkeverjük a darált mákkal, sóval, sütőporral, szódabikarbónával. A margarint szétmorzsoljuk benne, a cukrokat is hozzáadjuk, a csipet sót és végül a tojásokat.
Nagyon jól összegyúrjuk, és neylonba téve hűvösre tesszük 1-2 órára.
Az idő letelte után apró labdákat formálunk, melyet a mézeskalácsfűszeres porcukorban megforgatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 c-fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A kis labdákat kihűlve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
Forgatáshoz
Összekeverjük a két fűszert a forgatáshoz.
sütési mód: alul-felül sütés
Mákos labdák
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg finomliszt
9 dkg mák
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
6 dkg margarin
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 db tojás
Forgatáshoz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál porcukor