megtekintve: 11 909 alkalommal
elkészítve: 180 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
Az étcsokoládét felolvasztottam a vajjal, majd hűlni hagytam.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a végén apránként belekevertem a xilitet.
Egyesével hozzáadtam a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
Végül hozzászitáltam a fahéjjal és sóval elkevert lisztet.
38 x 30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Krém:
A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára kevertem.
Majd a felmelegített tejbe csurgattam és folyamatosan keverve sűrű krémmé főztem.
Levettem a tűzről és belekevertem 25 g vajat. Félretettem hűlni.
75 g vajat a 75 g porcukorral elkevertem, hozzáadtam a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét.
A végén a kihűlt tojásos krémet is belekevertük.
A tortát házi készítésű zöld fondanttal vontam be (a receptet itt találtam: http://tortatermeszetesen.hu/nyujthato-fondant-keszitese-hazilag/)
Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.
sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alsó sütés
A krémet töltés előtt pár órára betettem a hűtőbe, így nagyon megkeményedett és nehéz volt a tésztára kenni, várnom kellett, hogy kicsit olvadjon.
Tésztához:
80 g étcsokoládé
80 g vaj
4 db tojás
80 g xilit
60 g finomliszt
1 csipet só
1 csipet fahéj
Krém:
1 db tojássárgája
1 púpozott ek. finomliszt
75 ml tej
100 g vaj
100 g étcsokoládé (olvasztott)
50 g étcsokoládé (reszelt)
Bevonáshoz:
600 g fondant
Díszítéshez:
120 g marcipánmassza