megtekintve: 6 999 alkalommal
elkészítve: 199 alkalommal megfőztem én is
Alap
Vajat megolvasztjuk. Az összes hozzávalót kimérjük egy edénybe. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Folpackkal kibéleljük a formát, a szélein túllógatva. Majd a masszát belenyomkodjuk, egyenletesen elosztva.
Krém
Pudingot, tejet, cukrot feltesszük főzni. Miután készen van, letakarjuk folpackkal, és langyosra hűtjük.
A cukrászhabot felverjük keményre, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölcsöt.
A krémet a kibélelt formába öntjük. A tetejére kekszet teszünk.
Ráhajtjuk a süteményre a folpack lelógó részeit. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
sütési mód: alsó sütés
Alap
25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
38 ml rumaroma (1 üveg)
1 dl tej
8 db háztartási keksz (összeállításhoz)
Krém
4 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 ek cukor
2 dl növényi habtejszín (cukrászhabot használtam)
250 g erdei gyümölcs mix (jó málnából, ribizliből is)