Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karácsonyi püspökkenyér recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 2 799 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.
A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk,majd lerázzuk róla.
Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen.
Hozzá szitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.

Kivajazott 2 db őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
A formába kb 2/3 részéig tegyük a,mert nagyon megnő sülés közben.
A kihűlt süteményünket bevonjuk.
Ehhez a két féle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük ki.
Először a barna csokoládéval vonjuk be.
A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk,majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
díszítésnek karácsonyi csokoládé díszeket tettem.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

11 db tojásfehérje
27 dkg kristálycukor
11 dkg olvasztott vaj
22 dkg finomliszt
10 gr sütőpor
10 dkg vágott dió
10 dkg mazsola
30 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
3 dkg körüli csoki lapocska
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
6 kis kocka fehér csokoládé
1 tk étolaj
Díszítésnek:
Karácsonyi csokoládé díszek tetszés szerint

Kövess minket a Facebookon is!