megtekintve: 13 662 alkalommal
elkészítve: 308 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból megsütöm a tésztát, amit ha kihűlt kettévágok.
A pudingot meggylével és a cukorral felfőzőm, majd belekeverem a meggyet, ha kihűlt, elfelezem, és rákenem mindkét tésztára.
A zselatint kevés meleg tejben feloldom, majd a tejszínhabbal felverem.
Az alsó tésztalapon lévő zselére kenem a hab felét, majd ráhelyezem a másik tésztalapot, amit szintén megkenek a habbal.
Tetejét meggyel díszítem, majd hűtőbe teszem.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Normál tepsibe másfél adagot szoktam készíteni.
6 tojás
6 evőkanál porcukor
4 ek. liszt
1 sütőpor
1 dl. olaj
2 kávéskanál kakaó
Töltelék:
3 dl. meggylé
1 cs.vaníliás puding
6 kanál cukor
20 dkg. meggy befőtt
Tejszín:
2,5dl. tej
1 púpos ek. zselatin
2 ek.cukor
2 cs. tejszínhabpótló por