Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 568 alkalommal

elkészítve: 29 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

Kosárkák készítése:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,krumpli nyomón kinyomjuk.
A liszttel,margarinnal és a sóval összegyúrjuk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a 3 karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad,a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.
Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
8 db kosárka lesz belőle.

A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük ,szezámmaggal megszórjuk.
Ebből is 8 db lett.
Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra melegített sütőben arany barnára sütjük.
A kis kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből,mivel hamarabb megsül,mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sült.
Száraz,hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.

A töltelék készítése:
Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük,rászórjuk az aprított gépsonkát.
Fűszerezzük paprikakrémmel,kicsit átsütjük.
A mini mozzarella golyókat is hozzá adva ,a sajt felolvadásig kevergetjük.
Betöltjük a kosarakat,piros és zöld paprika darabokat tettem a tetejére.
Fedelét rátesszük és fogyaszthatjuk is.
Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel,gombás,húsos raguval is. Ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Hozzávalók a kosárkákhoz:
25 dkg főtt,áttört burgonya
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. só
A kosarak kenéséhez:
1 db kiseb tojás
A szóráshoz:
szezámmag ízlés szerint
Töltelékhez:
15 dkg gép sonka felaprítva
1 ek étolaj
1 kk házi paprikakrém
10 dkg mini mozzarella golyó

Kövess minket a Facebookon is!