megtekintve: 16 962 alkalommal
elkészítve: 321 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
30 dkg liszt, 10 dkg ráma, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl,1 tojás és a fél sütőporból tésztát gyúrunk.
ketté osztjuk.
30 x 20 cm tepsibe nyújtjuk, erre jön a töltelék:
25 dkg darált dió, 4 evőkanál porcukor ,rum aroma, 1 dl forralt tej.
Majd a másik lappal befedjük.
30 perc alatt készre sütjük.
A díszítés lehet ilyen mint az enyém és lehet csak simán porcukorral leszórva.
sütési idő: 30 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Szerintem jobb dupla adag mert nagyon hamar elfogy.
30 dkg liszt,
10 dkg ráma,
5 dkg porcukor,
2 evőkanál tejföl,
1 tojás,
1/2 sütőpor.
25 dkg darált dió,
4 evőkanál porcukor,
rum aroma,
1 dl forralt tej