rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajttal, sonkával töltött aszalt szilvás pulykamell recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 278 alkalommal

elkészítve: 83 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A pulykamell filét folpack fólia között téglalap alakúra kloppfoljuk. Egy alufóliára kiterítjük a bacon szalonnát, a mell filét sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel,ráterítünk egy sor sonkát, arra egy sor szeletelt sajtot, majd középre egy csíkban az apróra vágott aszalt szilvát. A fólia segítségével feltekerjük a húst, tepsibe tesszük, kis vizet és zsiradékot öntünk alá, fóliával letakarva 220 C fokos sütőben puhára sütjük. Ha puha levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük a szalonnát ( félidőben megfordítjuk, hogy minden oldala szép piros legyen) . Hidegen lehet nagyon szépen szeletelni.

hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, a hidegtál dísze lehet.

Hozzávalók

Kb.60-70 dkg pulykamell filé
15 dkg szeletelt sonka
15 dkg szeletelt sajt
15-.20 dkg aszalt szilva
fűszerek
1 csomag bacon szalonna

Kövess minket a Facebookon is!