Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Leopárd zsemle recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 365 alkalommal

elkészítve: 45 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A zsemle hozzávalóit összekeverjük, puha, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. meleg helyen duplájára kelesztjük. 12 darabba vágjuk, gömbölyítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ismét kelesztjük.Elkészítjük a mártást. A hozzávalókat összekeverjük, és egy kanállal a zsemlék tetejére csorgatjuk. ( most már nem kelesztjük). 210 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 210 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, kívül roppanós, belül omlós, puha.

Hozzávalók

10 gr száraz élesztő
20 gr kristálycukor
200 ml meleg tej
200 ml meleg víz
90 ml olaj
pici só
660 gr liszt
Massza a tetejére:
10 gr száraz élesztő
60 gr rizsliszt
pici kristálycukor
pici só
20 ml olaj
100 ml víz

Kövess minket a Facebookon is!