

megtekintve: 3 044 alkalommal
elkészítve: 46 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk és 200 C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt, és sűrűre főzzük. Folpackkal lefedjük, teljesen kihűtjük.
A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal keményre verjük.
A piskótából kis pogácsa ( 5-6 cm) kiszúróval köröket szúrunk ki. Minden korongot vékonyan megkenünk krémmel, majd habzsába töltve a fele korongra magas karimát nyomunk.Közepébe 1 kiskanál gyümölcsöt teszünk, majd a habos felével rá borítjuk a másik fele piskóta korongot. A leeső piskóta darabokat aprítóban összeaprítjuk, és a sütik oldalát (tetejét) bepanírozzuk. Én most csoki csíkokat húztam a tetejére.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 8 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon puha piskóta , finom töltelékkel.
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
110 gr cukor
30 ml olaj
1/2 tasak sütőpor
30 ml tej
170 gr liszt
Krém hozzávalói:
400 gr mascarpone
150 ml habtejszín
sz.sz porcukor
Töltelék:
330 gr fagyasztott meggy
110 gr cukor
kicsi citromlé
30 ml víz + 30 gr keményítő