

megtekintve: 7 013 alkalommal
elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is
A bacon szeleteket vágjuk félbe, hogy beleférjenek majd a tésztába.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel)
Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, majd a mákkal. (a mákból hagyjunk a tetejére is)
A megszórt tésztacikkekre ezután helyezzünk rá egy-egy félbevágott baconszeletet, majd tekerjük fel.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant.
Ezután vékonyan kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőbe süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)
sütési idő: 25 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.
Hozzávalók 20-22 db-hoz:
1 cs előnyújtott leveles tészta
10 dkg szeletelt bacon
5 dkg sajt (parmezán, trappista..)
1 ek mák (egész)
1 kisebb tojás a lekenéshez