megtekintve: 3 798 alkalommal
elkészítve: 113 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: Veszünk, egy 26 cm tortaformát kikenjük olajjal, majd sütőpírral kibéleljük az alját.
A darált kekszre ráöntjük az olvasztott vajat összegyúrjuk, majd a tortaformába nyomkodjuk, egy kanál háta segítségével felhasznál
Egy tálba beleöntjük a túrót villával összetörjük, majd a tejfölt és a sajtkrémet, a zselé fixet, a pudingport, a csipet sót,a cukrot.
Habverővel simára keverjük.
A kekszes alapra simítjuk és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ha megdermed a sajtkrémes túró tortánk, akkor, akkor kirakjuk a tetejét a lecsepegtetett dinnye kockákkal.
A tejére elkészítjük a fehér tortabevonót.
A torta port 250 ml hideg vízzel elkeverjük,2 evőkanál cukorral és felfőzzük addig, amíg felforr.
Hagyjuk hűlni addig többször, megkeverjük, ha elkezd sűrűsödni akkor a torta közepébe öntjük.
Szépen szétfolyik a torta tetején.
A dinnyét magozzuk ki, és csepegtessük ki a levét mert különben eláztatja s krémet.
Hozzávalók: 15 dkg darált háztartási keksz, 12,5 dkg olvasztott vaj, 250 g túró, 250 g szarvasi mascarpone, 450 g tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teás vagy vanília aroma kivonat, csipet só, 25 kockára vágott kimagozott sárga bélű görögdinnye, 25 dkg piros bélű görögdinnye, 1 csomag zselé fix, 1 csomag fehér torta zselé por,1 csomag vaníliás puding por,15 dkg porcukor.
2 evőkanál kristálycukor.