Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Boldogi nagyrózsa recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 34 027 alkalommal

elkészítve: 207 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük.
3. 1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Személyes jó tanács

Én az olajból kiszedve kéztörlő papírra szoktam rakni, hogy a felesleges olajat felszívja róla.
Sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell.
Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

fél liter tej
5 egész tojás
3 ek cukor
csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
liszt
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor
nagyrózsa forma

Kövess minket a Facebookon is!