Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tárkonyos pulykaragu leves recept

A recept értékelése: 1,7 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 033 alkalommal

elkészítve: 89 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Virág28

Elkészítése

1.A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk
2.Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.
3.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.
4.Apróra vágott petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót.
5.Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még ”lágyítani” a leves ízén.

Hozzávalók

40 dkg felső pulyka comb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellből is)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg vegyes zöldség
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba,(lehet konzerv zöldborsó és gomba is)
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!