megtekintve: 11 427 alkalommal
elkészítve: 231 alkalommal megfőztem én is
1.A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk
2.Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.
3.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.
4.Apróra vágott petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót.
5.Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.
főzési idő: 60 min
Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még ”lágyítani” a leves ízén.
40 dkg felső pulyka comb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellből is)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg vegyes zöldség
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba,(lehet konzerv zöldborsó és gomba is)
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint