Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Medvehagyma mártás recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 260 alkalommal

elkészítve: 17 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A medvehagymát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel vékony csíkokra.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk pár percig hogy kissé összeessen.
Ezután öntsük fel a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és pár perc alatt főzzük puhára.
Amikor a medvehagyma puhára főtt, szórjuk meg a liszttel, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a mártás kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük puhára a felkockázott krumpli, majd szűrjük le és tálalásig tartsuk melegen.
Pár darab tojást főzzünk keményre, hideg vízben hűtsük ki, majd pedig pucoljuk meg.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor szedjük tányérba a medvehagyma mártást, majd kanalazzuk rá a főtt krumplit, helyezzük rá a felszeletelt főtt tojás, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

1 nagyobb csokor medvehagyma
3 dl tej
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 púpozott tk liszt

őrölt fehér bors
1 tk ételízesítő
5 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!