megtekintve: 7 039 alkalommal
elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a vizet feltesszük forrni a sóval és a zsiradékkal, ha felforrt hozzáadjuk a lisztet. Kis lángon addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Kicsit kihűtjük. Kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Sima fényes tésztát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsire -távol egymástól- kis halmokat teszünk ( habzsák, vagy vizes kézzel gombócok), és 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15-20 perc sütés a hőfokot levesszük 150 C fokra, és további 10-15 percig sütjük. ( kitámaszthatjuk a sütés ideje alatt villával a sütő ajtaját, hogy a gőz távozzon). Ha elkészült, kinyitjuk a sütő ajtaját, és ott hagyjuk langyosra hűlni a tésztát.
Krém készítése. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral simára keverjük, és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a fehérjehabot, simára összedolgozzuk. Levesszük a tűzről. Langyosan a a már kettévágott fánkok aljába töltjük , majd ha teljesen kihűlt, akkor a keményre felvert tejszínhabot a tetejére halmozzuk, majd rátesszük a tészta " kalapját.
sütési idő: 2 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a tésztához:
200 ml víz
20 dkg vaj ( olaj, vagy zsír)
20 dkg liszt
csipet só
2vanílisá cukor
5-6 tojás mérettől függően
A krémhez:
8 dcl tej
2 vaníliás dr.Ootker vaníliás pudingpor
5-6 kanál cukor
4 tojás ( szétválasztva)
Tetejére: 5 dcl tejszínhab