

megtekintve: 6 640 alkalommal
elkészítve: 180 alkalommal megfőztem én is
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítom, a vízzel felöntöm, és takaréklángon puhára párolom. Kihűtöm. Majd hozzáadom a kukoricalisztet, a zabpelyhet, sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást az Erős Pistát. Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni, én így csináltam. Gyúrjuk alaposan össze, elképzelhető, h még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjuk bele többet. A virsliket vágjuk nagyságától függően 5-6 darabba. A hajdinás masszából a tenyerünkben lapítsunk el adagot, és csomagoljuk bele a virsli darabokat. Pont úgy mint ha szilvás gombócot csinálnánk csak most a virslit kell elbújtatni. Alakítsuk kroketté, hempergessük meg kukoricalisztben, és kókuszzsírban süssük pirosra.
25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely
1 pár virsli (GM, pl Pick vagy Kométa)
2 ek szőlőmagolaj
só
Erős Pista
2 tojás
1 fejvöröshagyma
fokhagyma
A beforgatáshoz: kukoricaliszt
A sütéshez: kókuszzsír