

megtekintve: 18 872 alkalommal
elkészítve: 362 alkalommal megfőztem én is
Elkészítjük a piskótát: a kakaóport átszitálva a liszthez keverjük a sütőporral együtt, a tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük, majd a lisztes keveréket fokozatosan hozzáadva óvatosan átkeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A krémhez a 3 dl tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingot, a vajas krémet, a darált kekszet összekeverjük, majd végül a meggyet is hozzáadjuk, és kevés rummal ízesítjük. A piskóta tetejére simítjuk a krémet, végül csokimázzal bevonjuk. Készíthetjük úgy is (ha vékonyabb a piskóta tésztánk), hogy félbevágjuk és az egyik felét megkenjük a krém kb. 1/3 -ával. Erre tesszük a másik felét amit megkenünk a maradék krémmel. Végül a tetejét olvasztott csokival öntjük le.
piskótához:
5 tojás
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
25 dkg meggy
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
mázhoz:
100 g tortabevonó csokoládé