Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kekszes-meggyes lúdláb recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 18 872 alkalommal

elkészítve: 362 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

Elkészítjük a piskótát: a kakaóport átszitálva a liszthez keverjük a sütőporral együtt, a tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük, majd a lisztes keveréket fokozatosan hozzáadva óvatosan átkeverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A krémhez a 3 dl tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingot, a vajas krémet, a darált kekszet összekeverjük, majd végül a meggyet is hozzáadjuk, és kevés rummal ízesítjük. A piskóta tetejére simítjuk a krémet, végül csokimázzal bevonjuk. Készíthetjük úgy is (ha vékonyabb a piskóta tésztánk), hogy félbevágjuk és az egyik felét megkenjük a krém kb. 1/3 -ával. Erre tesszük a másik felét amit megkenünk a maradék krémmel. Végül a tetejét olvasztott csokival öntjük le.

Hozzávalók

piskótához:
5 tojás
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
25 dkg meggy
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

mázhoz:
100 g tortabevonó csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!