megtekintve: 3 554 alkalommal
elkészítve: 94 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
2. A tésztát 25 cm-es, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne.
Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
3. A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót , Zselatin Fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.
4. A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.
5. Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Piskótához:
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
5 ek cukor
3 ek gluténmentes liszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
500 g laktózmentes túró
200 ml laktózmentes habtejszín
5 ek porcukor
5 ek Zselatin Fix
Tetejére:
1 cs. vaníliás pudingpor
350 ml Fanta üdítő