

megtekintve: 2 632 alkalommal
elkészítve: 58 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. ( a szalalkálit pici tejben feloldjuk). 1-2 órát hideg helyen pihentetjük. Kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, kis perec kiszúróval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 C fokos sütőben világos rózsaszínűre sütjük. ( kb. 20-22 perc). A liszt, só, víz elegyével meg spricceljük a pereceket, majd még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy rá száradjon a máz.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Finom, omlós, dobozban elálló.
50 dkg liszt
25 dkg margarin
kávéskanál só
1 csomag szalalkáli
pici tej
2-3 kanál tejföl
1 tojás
Spriccelni:
2 kanál liszt
1 kanál só
kevés víz