megtekintve: 6 483 alkalommal
elkészítve: 115 alkalommal megfőztem én is
A tojást mézet cukrot és a zsírt simára keverjük. hozzáadjuk a száraz anyagokat. Összegyúrjuk, folpacka csomagolva 1-2 órára hideg helyre tesszük. Diónyi gombócokat készítünk, sütőpapíros tepsire téve, 180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük. (kb. 15 perc)
Közben elkészítjük a mázat, a tojások fehérjét a cukorral, és citromlével sűrű masszává keverjük. A még langyos puszedlikat bevonjuk vele. A felét lehet olvasztott csokiba mártani. A csokisra a fehér mázból , a mázasra csokis csíkokat húzunk. Ha megszáradt mehet a dobozba.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók:
2 tojás
24 dkg méz
10 dkg cukor
8 kanál olvasztott zsír
50 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
kevés mézes fűszerkeverék
reszelt citromhéj
A mázhoz.
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
pici citromlé