megtekintve: 14 290 alkalommal
elkészítve: 320 alkalommal megfőztem én is
Egy tálba mindent belerakok és össze gyúrom.
1 órára beteszem a hűtőbe pihentetni, de lehet csinálni azonnal is.
Kiszaggatok kis köröket és a kivajazott lisztezett formába nyomkodom. Ha megsült kiveszem egy fogpiszkáló segítségével a formából, majd rakom belenyomkodom a következő adagot(ilyenkor már nem kell vajazni lisztezni a formát). Nekem 10 db formám van és a tésztából kb 50 db jön ki.
Míg hűl a tészta addig megcsinálom a pudingot.
Pudingot megfőzőm majd ha már langyos belekeverem a vajat.
Majd a kosárkákba kb. egy teáskanálnyit teszek ha teljesen kihűlt akkor mehet a tetejére a cukorka
főzési idő: 10 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha esetleg kicsi a tojás akkor lehet bele 2 db is és akkor még lisztet is kell hozzá adni.
Vagy esetleg egy kis vajat még hozzá tenni hogy össze álljon.
A vajat én általában elfelejtem kivenni a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen így a mikroba kicsit felmelegítem.
A pudingba lehet bele több vajat is tenni, és több a krém is, de én jobban szeretem a puding ízét mint a vajét.
Nem kell drága alapanyag se hozzá mégis finom.
Vajat én a family kockát használom (100ft). Klasszikus puding(33ft) a tetejére a cukorka pedig kimérős és kb 100ft-ból megvan.
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 db tojás
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 kávéskanál vanília kivonat
Puding:
1 csomag vanilía ízű puding
4 dl tej
8 teáskanál cukor
10 dkg vaj